torstai 22. marraskuuta 2012

Tervetuloa TALVI-ihonhoito!

Taas on aika valmistautua kiristeleviin, punoittaviin ja pakkasenpuremiin poskiin. Monella iho muuttuu kuivempaan suuntaan syksyn saapuessa, joten ajattelin kertoa omasta ihonhoidostani ja suosikkituotteista, kun vuodenaika vaihtuu vaativammaksi. Toivottavasti saatte tästä vinkkejä omaan ihonhoitoonne! Toivon teiltä myös uusia tuotesuosituksia talvea varten.

Oma ihoni on tällä hetkellä kuivuuteen taipuvainen sekaiho. Posket kiristelevät ja punoittavat ja niissä on muutamia katkenneita verisuonia, eli couperosaa. T-alue kiiltelee välillä ja ihohuokoset ovat hieman suurentuneet nenän alueella ja otsassa. Nyt noin vuoden sisällä ihoni on muuttunut melko paljon sekaihon suuntaan, ja epäpuhtauksia on useammin laajentuneiden huokosten vuoksi. Tylsää, iän tuomat muutokset allavat jo näkyä tässäkin naamassa. Iho ei ole enää niin tasaisen värinen ja sileä kuin pari vuotta sitten...


Onneksi on hyviä tuotteita, jotta iho pysyy suhteellisen rauhallisena. Ihon pintakuivuus yleistyy monilla, kun ilma kylmenee, viima käy kasvoille ja lämmityslaitteet käynnistyvät. Kosteuttavien tuotteiden lisääminen ihonhoitorutiiniin kannattaa, vaikka iho ei olisikaan kauttaaltaan kuiva. Puhdistustuotteet voi vaihtaa hellävaraisempiin vaihtoehtoihin, jotta ihon pinta ei kuivu liikaa. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi puhdistusemulsiot ja -öljyt, jotka sopivat usein myös sekaiholle. Vaahtoava vedellä huuhdeltava puhdistustuote saattaa tehdä kiristävää tunnetta iholle, riippuu toki tuotteesta ja ihon kuivuudesta. Jos kesän puhdistustuote tuntuu edelleen hyvältä, siinä voi hyvin pysyä.


Alkoholiton kasvovesi on hellävarainen talvi-iholle. Monilla sarjoilla on myös ns. hoitonesteitä, jotka sisältävät normaalia kasvovettä enemmän hoitavia ja kosteuttavia ainesosia. Tällaiset vedet ovat yleensä hieman vettä paksumpia koostumukseltaan ja ne kannattaa imeyttää kasvoille kämmenien kautta kevyesti painelemalla. Vanulappu vain imee tuotetta turhaan, ja pyyhkimisestä aiheutuva hankaava liike jää pois. Mielestäni kasvoveden käyttä on tärkeää ajatellen pintakuivuuden ehkäisemistä, koska ihoon jää silloin lisää kosteutta ja hoitotuotteet imeytyvät paremmin.


Kuorinta on tärkeä muistaa talvellakin. Pintakuiva iho näyttää väsyneeltä ja samealta, joten on hyvä kuoria säännöllisesti kuolleet ihosolut pois, jotta hoitotuotteetkin imeytyvät paremmin. Hyviä kuorintoja löytyy sekä rakeellisista että rakeettomista vaihtoehdoista. Moni tykkää rakeellisen kuorinnan fiiliksestä, kun kuorivat ainesosat voi tuntea iholla. Rakeettomat ovat taas hellävaraisempia iholle, mutta kuitenkin yhtä tehokkaita. Itselläni on suosikkeja molemmissa kuorintatyypeissä, eniten kuitenkin pidän rakeettomista vaihtoehdoista, koska ihoni punoittaa helposti. Kuorinnan jälkeen kannattaa käyttää kosteuttavaa naamiota, niin iho jää oikein heleäksi ja pehmeäksi.


Kasvovoiteeksi kannattaa valita myös joku hyvin kosteuttava voide. Tai jos et malta luopua suosikkivoiteesta, mutta koet sen kuitenkin ehkä vähän liian kevyeksi, lisää voiteen alle tehokas seerumi. Tai vaihda yöhoitotuotteet vähän tuhdimmaksi. Ihon kuuluu tuntua sekä aamulla, että päivän mittaan miellyttävältä ja joustavalta, joten jos ihoa alkaa iltaa kohden kiristää, hoitotuotteiden tarkistus on kohdallaan.


Tärkeintä mielestäni talvi-ihonhoidossa on kosteuttavien tuotteiden käyttäminen jokaiselle ihotyypille. Vain täysin kuiva tai normaali-kuiva iho tarvitsee selkeästi rasvaa, mutta kosteutta tarvitsevat kaikki. Niin ja muistattehan, että meikki suojaa ihoa fyysisesti pakkaselta ja purevalta tuulelta. Eli meikkivoiteen tai puuterin  käyttö on talvella ihan suositeltavaakin :)

Mikä on sinun hyväksi havaittu tapa tai tuote talvi-ihonhoidossa?

- Annie

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...