sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Huumaavia tuoksuja...

Hajuvesistä en olekaan vielä jutellut blogissani, joten käytetäänpä tähän asiaan pieni hetki :) Käytän päivittäin tuoksuja, mutta tuntuu silti kaukaiselta ajatukselta saada joskus joku pullo käytettyä. Minulle on kerääntynyt hyllyyn 14 täysikokoista hajuvettä, mutta aktiivisessa käytössä niistä on vain 5-6 ja muita suihkauttelen sitten harvemmin. Miniatyyripulloja ja näytteitä on vielä lisäksi pari kourallista, joten joskus niitäkin käyttelen, lähinnä reissussa.

Hajuvesimakuni ei ole oikein helppo, minusta on vaikea löytää sellainen tuoksu, josta haluaisi maksaa. Muutamia huteja onkin tullut tehtyä ja nykyisin haluan olla täysin varma hankinnastani. Armanin ja YSL:n valikoimasta olen löytänyt itselleni sopivia tuoksuja. Myös Chloélta omistan kaksi ja nyt uusin Chloén tuoksu vaikuttaa myös aika hyvältä.


En ole montaa kertaa ostanut uudestaan samaa hajuvettä, mutta Burberryn The Beat edp on sellainen. Arkituoksuna se on todella hyvä, ei liian tavallinen, mutta ei liian voimakas tai hienostunutkaan. Tuoksu on mausteinen ja lämmin, alkutuoksu sisältää mm. bergamottia, kardemummaa ja punapippuria, pohjalla vetiveriä ja seetripuuta.


Yves Saint Laurentin tuoksuista pidän yleisesti melko paljon. Suosikkilinjani YSL:n tuoksuista on ehdottomasti Elle. Olen käyttänyt kevyen bodymistin jo loppuun, nyt käytössä edp intense. Ihana naisellinen, hieman kukkaismausteinen tuoksu. Tämä sisältää The Beatin tavoin punapippuria, pohjalla mm. patsulia ja meripihkaa.


Toinen YSL:n suosikkini on Pariesienne edp. Se on hyvin ruusuinen tuoksu ensituoksuttelulla, mutta pohjalta löytyy hyvin yllättävä ainesosa, vinyyli. Tässäkin tuoksussa on patsulia, vetiveriä ja santelipuuta. Eli tämä kertoo taas melko itämaistyyppisestä tuoksumieltymyksestäni. Parisienne on harvemmin käytössä, mutta joskus tekee mieli suihkauttaa ja haaveilla olevansa pariisilaiskaunotar korkeissa mustissa kiiltonahkakengissä :)


Chloélta minulla on Chloé eau de parfum intense sekä edt. Näitä kuvailisin aika puuterimaisiksi ja pehmeiksi kukkaistuoksuiksi. Ruusu on näissä pääosassa, kaverinaan yllättäen punapippuria, santelipuuta ja tonkapapua. Intense-versiota käytän aina vähän erikoisemmissa tilanteissa, arkituoksuksi en halua tätä "alentaa". Pieni suihkaus riittää, tämän tuoksun pystyn itse aina silloin tällöin haistamaankin pitkin päivää.

Chloé edt sopii hyvin päiväkäyttöön, siinä on vähän kukkaisempi vivahde kuin Intensessä.Giorgio Armani on myös monesti vakuuttanut minut tuoksuillaan. Monen vuoden ajan Code edp on ollut niistä suosikkini, tätä on itseasiassa myös toinen pullo menossa Burberryn lisäksi. Tuoksu on ihana itämaisen makea ja pehmeä ja lämmin. Pullon katsomisesta tulee jo salaperäinen olo ja tätä on ihana suihkauttaa illalla pukeutuessa vähän parempiin. Tuoksu sisältää mm. appelsiinia ja appelsiininkukkaa, jasmiinia, hunajaa, vaniljaa ja santelipuuta.

Toinen Armanin suosikkini on Idole d'Armani edp. Tämä on juhlava, hienostunut ja naisellinen kukkaistuoksu. Tästäkin löytyy appelsiinia, ruusua ja jasmiinia sekä pohjalta vetiveriä ja patsulia. Tämä on melko voimakas, joten ei ihan päivittäisessä käytössä, mutta käytän taas silloin, kun haluan tuoksua jotenkin erityiseltä.


Kaukaisilta vuosilta muistan suosikkini Calvin Kleinin cK onen, vieläkin on yksi keräilypullo jemmassa. Käytin myös Tommy Hilfigerin Tommy Girliä pari pulloa niin kuin kakki muutkin teinit silloin. Jennifer Lopezin Still-tuoksu oli ihana, nythän sitä ei enää myydäkään. Emporio Armanin punaisessa metallipullossa ollut She Night oli aika hyvä myöskin.

Mitkä ovat teidän tuoksusuosikkejanne? OIkeastaan yllätyin, miten samanlaisia tuoksuainesosia suosikkini sisältävät, vaikka ovatkin kaikki ihan erilaisia :)

- Annie

5 kommenttia:

 1. Mun suosikkituoksu on Cloén Edt, tällä hetkellä käytössäni on jo toinen pullo ko. tuoksua (ensimmäinen tuoksu jonka olen virallisesti kuluttanut loppuun!). Kyseisistä tuoksuista olen pitänyt eniten ns. vaaleimmasta tuoksusta (verrattuna siis pullojen koristenauhoja keskenään :)).

  Jennifer Lopezin Still on myös suosikki muutaman vuoden takaa. Voin todeta vieläkin tykkääväni siitä, mutta en niin paljon, että käyttäisin tuoksua viikkoja "putkeen" niinkuin Chloéta.

  Armanin Idoleakin tuoksuttelin joskus semivakavissa ostoaikeissa mutta jätin sen silloin kuitenkin kauppaan. Enää tuoksu ei niinkään innosta.

  Nyt aktiivikäytössä Choén lisäksi on D&G:n nro 3 eli L'Imperatrice sekä Trésor In Love.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meillähän on sitten jotain samaa hajuvesimieltymyksissä :)

   Guccin Guilty tuli mieleen tuoksuista, joita olen harkinnut. Tosin kohta olen lähdössä reissuun, joten aion kyllä tarkastaa tax freen ja matkakohteen merkit, joita Suomesta ei saa. Tuoksu olisi mukava matkamuisto, koska tuoksuissahan muistot erityisesti säilyvät :)

   Poista
 2. Minä pidän makeista, mutta hedelmäisistä ja kevyistä tuoksuista. Ehkä lempparini on Escadan kesätuoksu Sexy Craffiti, mutta pidän myös Moon Sparklesta. Oikeastaan kaikki Escadan kesätuoksut ovat olleet hyviä. Salvatore Ferracamon Incanto Shine on ollut kovassa käytössä. Viime vuosina ahkerimmassa käytössä on ollut Diorin Addict 2 ja Bossin Femme. Omistan myös Lacosten Pinkin, mutta se on ehkä hieman liian voimakas jollain tapaa.. E

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää Escada-juttu on jännä, koska yleensä ihmiset jakautuvat juuri ääripäihin niiden suhteen. Itseäni tuoksut eivät ole koskaan houkutelleet, ehkä juuri niiden makeuden ja hedelmäisyyden vuoksi :) Diorin Addict 2 on hyvä! Sie et varmaan tykkäisi yhdestäkään miun suosikeista ;)

   Haluaisin niin kovasti löytää jonkun uuden tuoksuihastuksen!

   Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...